Házi Áldás – a régi új

Házi Áldás – a régi új

 

Bizonyára ti is találkoztatok régi paraszti házakban a jellegzetes hímzett házi áldásokkal.  Mielőtt azt gondolnánk, hogy teljesen kimentek a divatból, nézzünk kicsit körül jobban. A házi áldás mára ismét a hagyománytisztelő otthonok díszítőelemévé vált. Nem csupán dekorációs célt szolgál, sikerének titka az üzenet, mely tulajdonképpen mindent tartalmaz, amit kívánhatunk az életben:

„Hol hit, ott szeretet,

Hol szeretet, ott béke,

Hol béke, ott áldás,

Hol áldás, ott Isten,

Hol Isten, ott szükség nincsen.”

 

 

  

 

 

A házi áldást jellemzően a bejárati ajtó közelébe akasztották, így amikor vendégek érkeztek, ez a sokatmondó üzenet fogadta őket. A hímzett falvédők mellett létezett kerámia, faragott, színesebb, egyszerűbb.

 

 

  

 

 

A legelső házi áldásomat hagyományos piros-fehér színben készítettem el. Azóta már számos kérés érkezett tőletek a legkülönfélébb színkombinációkban és mintákkal.

 

 

      

 

 

A legnépszerűbb „Hol hit, ott szeretet…” kezdetű szöveg mellett léteznek kevésbé ismertek is. Bármelyikre is essen a választás, biztosan örömet okozunk vele. Egy szép házi áldás nagyszerű ajándék lehet házavatóra vagy akár esküvőre is.

 

       

 

Információ

Felhasználási feltételek a boboart.hu weboldal (a továbbiakban: Weboldal) felhasználására vonatkozó feltételeket tartalmazzák, amelyeket Ön a Weboldal használatával elfogad. Részletek...

Adatkezelési tájékoztató

Sütik (cookie) kezelés